Warning: Declaration of aec_contributor_list::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /var/www/ddlab/wp-content/plugins/ajax-event-calendar/inc/widget-contributors.php on line 0

Warning: Declaration of & CR_Data_Sources::add($name, $defining_module, $label_singular, $label_name, $table_basename, $col_id, $col_name, $args) should be compatible with & AGP_Config_Items::add($name, $defining_module, $args = Array) in /var/www/ddlab/wp-content/plugins/role-scoper/data_sources_rs.php on line 0

Warning: Declaration of & CR_Taxonomies::add($name, $defining_module, $label_singular, $label_name, $uses_standard_schema = true, $default_strict = true, $args = Array) should be compatible with & AGP_Config_Items::add($name, $defining_module, $args = Array) in /var/www/ddlab/wp-content/plugins/role-scoper/taxonomies_rs.php on line 0

Warning: Declaration of & CR_Capabilities::add($name, $defining_module, $src_name, $object_type, $op_type, $args = Array) should be compatible with & AGP_Config_Items::add($name, $defining_module, $args = Array) in /var/www/ddlab/wp-content/plugins/role-scoper/capabilities_rs.php on line 0
WordPress Guide | DD Lab

Nyeste indlæg

WordPress Guide

 

Log ind:

 

Klik på “log ind” i hovedmenuen på DDLab.dk og indtast derefter brugernavn samt password
(Du/I får disse via email efter fuldendt oprettelse) – klik på knappen og du/I er good to go.

 

Nyt indlæg: Basics

 

Du/I har nu adgang til at lægge indlæg op på bloggen.

Oprettelse:

For at oprette et nyt indlæg skal man klikke på “Posts” i venstre side og derefter klikke på “Add New”.

Oprettelse af indlæg foregår ligesom i et almindeligt word dokument. Titel på indlægget skrives i den øverste boks, og selve teksten i boksen nedenunder.

Publicering:

Før indlægget publiceres, er det vigtigt først at angive den kategori det skal udgives i. For at indlægget skal dukke op på den pågældende blog skal der sættes flueben i boksen ud for bloggens navn. Hvis indlægget ikke dukker op på siden er det typisk på grund af en fejl i denne del af processen, og man skal derefter blot ændre kategorien fra “Uncategorized” til blog-navnet.

-Når kategori er valgt, klikker man på knappen “Publish”, indlægget vil derefter være at finde på bloggen.

Blog-siden: 

Selve hovedsiden til bloggen kan tilgåes ved at klikke på “Pages” i venstre side, og derefter klikke på navnet på den pågældende blog. Her kan man i brødteksten f.eks skrive en kort beskrivelse af projektet / gruppen, og måske indsætte et billede. Dette vil altid være det øverste indlæg på bloggen. Bemærk: Man må ikke ændre titlen på siden, da dette påvirker sorteringen af indlæg på bloggen! meget vigtigt.

 

Nyt indlæg: Advanced

 

Billeder:

For at indsætte billeder i indlægget skal man klikke på det anviste ikon over tekst-editor feltet og derefter klikke “Select files” eller drag-droppe filer ind i boksen. Indstillingerne bliver lavet automatisk, man kan derfor bare klikke “Insert into post” nederst i pop-up vinduet. Bemærk: Man kan godt uploade flere billeder af gangen, i så fald vil de blive indsat som et galleri og ikke enkelte billeder.

Links: 

For at lave et link i teksten skal man blot markere den tekst der skal fungere som link og klikke på “Insert link”-knappen. Derefter skal man blot skrive addressen under “URL” og klikke “Add Link”.

Video: 

For at indsætte video i eens indlæg skal man blot indsætte linket til den pågældende video det sted i brødteksten hvor den skal vises. Bemærk: linket skal stå på en linje for sig. WordPress sørger selv for at embedde det så det ser sådan her ud:

“Insert More Tag”: 

Denne knap indsætter en skillelinje i brødteksten på indlægget. På den måde kan man have kontrol over hvor meget tekst fra indlægget der vil blive vist på forsiden af den pågældende blog. Teksten vil istedet bliver erstattet af et link med teksten “Continue reading…” , som linker til det fulde indlæg. Dette er en god måde at holde bloggen overskuelig for besøgende såvel som for ophavsmanden.

Indsæt kode:  

Vi har implementeret muligheden for at indsætte kode. Dette gøres ved at indsætte koden i kassen under brødteksten i feltet “Syntax-highlighter++”, der vælges derefter kode-sprog under “Language” og der klikkes på “Insert”. Kodeblokken vil blive indsat der hvor man har markøren i brødteksten. Koden vil se ud som dette:

var ddlab = new Person[Mathf.Infinity];

for (var user : Person in ddlab) {
	awesome++;
}

Indlæg formater: 

Disse indstillinger bestemmer selve udformningen af indlægget, og kan tilpasses det medie man bruger.

 

WordPress:

WordPress er det man kalder et Content Management System (CMS), som vi bruger til at organisere sidens indhold – det har et meget brugervenligt interface, og var derfor oplagt som platform til brugerdrevne blogs. Der kan læses mere om wordpress samt finde tutorials her: WordPress Lessons (hvis nu vores guide skulle være utilstrækkelig) :)

 

Posted by